Bedrijfsbezoek Karsten tenten


Gestart jaren geleden als een dump-store, is Karsten nu uitgegroeid tot een bedrijf met ongeveer 45 medewerkers. Maarten Takken en zijn echtgenote Marie Jose ontvingen ons in hun bedrijf KarstenTravelstore met koffie en thee en een uitgebreid verhaal over het ontstaan van Karsten. Ze zitten nog altijd op dezelfde plek, alleen de toegangsweg ligt anders, en zijn er in de loop der tijd steeds ruimtes aangebouwd. De eerste tent die ze zelf maakten was een aangepaste kopie van een tent die ze te koop hadden. En daarop volgenden er meer, de specialisatie was geboren.

De tenten in de showroom beneden worden in het atelier gemaakt. Tijdens een rondleiding werden we ingewijd in de kunst van het maken van een tent. Die worden niet in serieproductie gemaakt; iedere tent is uniek en klanten kunnen hun wensen zelf doorgeven (raampje links/rechts, rits midden/zijkant etc.) Het atelier ligt achter de winkel. Grote ruimte met lange tafels waar met behulp van houten mallen de doekdelen op maat worden gesneden. De nieuwste aanwinst is een computer gestuurde snij/printmachine. Maarten heeft daarvoor een jonge medewerker in dienst genomen, die is daar toch handiger mee…..

Wat weinig mensen weten is dat Karsten de zogenaamde 5-secondentent heeft ontwikkeld. Die kun je letterlijk in 5 seconden opzetten en wordt voornamelijk in de bouw gebruikt. Zo’n tent kun je opzetten bij regen, zodat mensen die werkzaamheden buiten moeten verrichten, hun werk toch kunnen blijven doen. Liander bijvoorbeeld werkt veel met deze tenten. Deze 5-secondentent wordt nu door heel Europa verkocht, zelfs in Azië is er vraag naar. http://www.tentworld.com/nl

Karsten is groot geworden door klein te blijven (daardoor flexibel) en te leveren waar mensen om vragen in een perfecte kwaliteit. Het was indrukwekkend een kijkje achter de schermen te kijken en te horen wat er allemaal bij komt kijken een tent te maken die aan de kwaliteitsstandaard van Maarten voldoet. Na de borrel gingen we weer heel wat wijzer naar huis. Bedankt voor de rondleiding en gastvrijheid, we hebben ervan genoten!